Βιομηχανική παραγωγή

Από την παραγωγή στην κατανάλωση

Η εταιρεία Μέρλιν με περηφάνια κατασκευάζει τα χειροποίητα αφροσάπουνα πολυτελείας για βαθύ καθαρισμό από το 2000. Οι σχολαστικές μέθοδοι που χρησιμοποιούμε κατά την παραγωγή σε συνδυασμό με τη χρήση εξελιγμένων συνταγών “τρίτης γενιάς”, που σαν πυρήνα τους έχουν φυσικά συστατικά, εγγυώνται την ικανοποίηση των αναγκών σας. Όλα τα συστατικά επιλέγονται με βάση την φρεσκάδα και την αγνότητά τους, ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι πιστοποιημένα οργανικά υλικά. Τόσο τα σαπούνια μπάρας όσο και τα υγρά κρεμοσάπουνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καθαριστικά χεριών, αλλά και για το πλύσιμο του σώματος και των μαλλιών. Τα ενυδατικά και αναζωογονητικά σαπούνια Μέρλιν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης για την απομάκρυνση του μακιγιάζ ή ως υποκατάστατο για τον αφρό ξυρίσματος.  Όλα μας τα προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά σε λογικές τιμές και καλύπτουν όλα τα γούστα.

Πολιτική συστατικών

Δεν χρησιμοποιούμε επιβλαβή για την υγεία συστατικά

Ίσως να μην το γνωρίζετε, όμως αρκετά σαπούνια που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν έως και 10% μεταλλικά συστατικά (μεταλλικοί εστέρες των λιπιδίων) στη σύνθεσή τους, γεγονός που τα καθιστά ύποπτα για την μακροπρόθεσμη δημιουργία ερεθισμών στο δέρμα. Η εταιρεία Μέρλιν ακολουθεί την πολιτική του αποκλεισμού χρήσης μετάλλων ή συστατικών που περιέχουν μέταλλα (π.χ. το Tetrasodium Etidronate, το Pentasodium Pentetate κα) στα προϊόντα της. Η παραγωγή των προϊόντων καθαρισμού Μέρλιν γίνεται με μεγάλη προσοχή στην επιλογή συστατικών που σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνουν επιβλαβή και εν γένει κυτταροτοξικά συστατικά (π.χ. το Methylchloroisothiazolinone, το Methylisothiazolinone κα). Οι ουσίες αυτές προκαλούν μακροπρόθεσμους ερεθισμούς και αλλεργίες στο ανθρώπινο σώμα.

Χειροποίητα σαπούνια Μέρλιν

Βήμα βήμα η διαδικασία παραγωγής τους

Η παραγωγή των χειροποίητων σαπουνιών Μέρλιν γίνεται μέσω μίας διαδικασίας που ονομάζεται σαπωνοποίηση (εστεροποίηση). Πρόκειται για μια χημική αντίδραση που πραγματοποιείται ανάμεσα σε συνδυασμό λιπών (π.χ. φυτικά έλαια) και καυστικής σόδας. Οι συνταγές των σαπουνιών μας είναι τόσο αγνές που απαγορεύεται κατά την παραγωγή τους η προσθήκη οποιουδήποτε συντηρητικού. Δείτε βήμα βήμα πως παράγονται:

Βήμα 1

Τα σαπούνια Μέρλιν εστεροποιούνται για συνολικά δύο ημέρες, κατά την διάρκεια των οποίων επιτελείται η σαπωνοποίηση. Στη συνέχεια, τυχόν ακαθαρσίες στον πάτο των σαπουνιών φιλτράρονται και το καθαρό σαπούνι στραγγίζεται και αφήνεται να στεγνώσει.

Βήμα 2

Εκλεπτυσμένα αιθέρια έλαια εμποτίζονται στη συνταγή, διατηρώντας τα σαπούνια Μέρλιν αρωματικά για μια ζωή. Δεν χρησιμοποιούνται καθόλου τεχνητά χρώματα ή αρώματα, διότι αυτά πιθανόν να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα.

Βήμα 3

Αφού η ουδέτερη βάση σαπουνιού σαπουνωποιηθεί, τοποθετείται σε καλούπια σιλικόνης και την αφήνουμε να στερεοποιηθεί για 48 ώρες.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, επιτελείται η ωρίμανση των έτοιμων σαπουνιών γλυκερίνης για ένα μήνα μέσα σε ξύλινες βάσεις κι ένα ειδικό δωμάτιο με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία. Εδώ, ενδυναμώνονται οι καθαριστικές και απολυμαντικές ιδιότητες του σαπουνιού, ενώ παράλληλα σταθεροποιούνται και “δένουν” τα αρώματά του.

Βήμα 5

Τέλος, γίνεται οπτικός έλεγχος των χειροποίητων σαπουνιών και μόνο τα καλύτερα σε σχήμα σαπούνια, αφού χαραχθούν, προωθούνται στο εμπόριο.