Χρωματοθεραπεία

Οι ευεργητικές ιδιότητες των χρωμάτων

Διάφοροι αρχαίοι πολιτισμοί συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, των Αιγυπτίων και των Κινέζων χρησιμοποιούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων την χρωματοθεραπεία στην πράξη, δηλαδή χρησιμοποιούσαν χρώματα και έγχρωμα αντικείμενα για θεραπευτικούς σκοπούς. Σήμερα, η χρωματοθεραπεία, συνδυασμένη με το κατάλληλο άρωμα, αποτελεί μία αξιόπιστη μέθοδο προσθήκης απόλαυσης στις αισθήσεις. Αποτελεί μία ευρέως αποδεκτή μέθοδο ολιστικής θεραπείας στην Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Ινδία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και πολλές άλλες χώρες ανά την υφήλιο.

Επιλέξτε το σωστό χρώμα για εσάς

ΠΡΑΣΙΝΟ

Πολύ συχνά σχετίζεται με την θεραπεία και την αρμονία.

 

Οφέλη στην Υγεία: Αποτελεί ήπιο ηρεμιστικό. Είναι χρήσιμο στη διαχείριση καταστάσεων νευρικότητας, τον αλλεργικό κατάρρου, τα έλκη, την γρίπη, την ελονοσία, τα κρυολογήματα, τις σεξουαλικές διαταραχές και τον καρκίνο. Διατηρεί και ενισχύει την όραση. Λόγω της σημαντικής ιατρικής του δράσης και των κατασταλτικών ιδιοτήτων του, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη θεραπεία φλεγμονοδών καταστάσεων.

ΚΙΤΡΙΝΟ

Πιστεύεται πως ενεργοποιεί τα νεύρα και εξαγνίζει το σώμα.

 

Οφέλη στην Υγεία: Σχετίζεται με τη δημιουργία του αισθήματος χαράς και ευτυχίας, το κίτρινο είναι ήπια καθαρτικό και διουρητικό. Ενεργοποιεί ως χρώμα τον εγκέφαλο, το συκώτι και τον σπλήνα. Βρέθηκε πως είναι επίσης αποτελεσματικό στην θεραπεία του διαβήτη, της δυσπεψίας, των δυσλειτουργιών των νεφρών και του ήπατος, της δυσκοιλιότητας, των μολύνσεων του ματιού και του λαιμού, της σύφιλης και της σεξουαλικής ανεπάρκειας.

ΚΟΚΚΙΝΟ

Χρησιμοποιείται για την τόνωση του σώματος και του μυαλού. Αποτελεί το σύμβολο της θερμότητας και της φωτιάς.

 

Οφέλη στην Υγεία: Ενεργοποιεί την ροή του αίματος των αρτηριών και επιφέρει ζεστασιά σε ψυχρά άκρα του σώματος. Χρησιμοποιείται ως ένα γενικό τονωτικό και είναι πολύ χρήσιμο στη θεραπεία των ασθενειών, όπως η χαμηλή πίεση στο αίμα, οι ρευματισμοί, η παράλυση, η αναιμία και προχωρημένες καταστάσεις φυματίωσης.

ΜΠΛΕ

Πιστεύεται πως δημιουργεί το αίσθημα της δροσιάς, της ανακούφισης και έχει καταπραϋντική δράση.

 

Οφέλη στην Υγεία: Πιστεύεται ότι η μπλε απόχρωση ανακουφίζει τον πόνο, μειώνει την αιμορραγία και θεραπεύει τα εγκαύματα. Είναι ωφέλιμο στη θεραπεία της δυσεντερίας, των κολικών, του άσθματος, των αναπνευστικών δυσλειτουργιών, της υψηλής πίεσης στο αίμα και των δερματικών παθήσεων. Σε μία μελέτη στο νοσοκομείο New England State Hospital στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όταν 25 μέλη του προσωπικού εξετέθησαν σε μπλε φως για μισή ώρα, παρουσίασαν πτώση στην αρτηριακή πίεση. Το πείραμα επαναλήφθηκε με διαφορετικό τύπο χρώματος φωτός. Όταν χρησιμοποιήθηκε κόκκινο φως η πίεση των ιδίων 25 μελών του νοσοκομείου αυξήθηκε.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Πιστεύεται πως είναι ένα χρώμα που δίνει ενέργεια.

 

Οφέλη στην Υγεία: Aποτελεί σύμβολο ευημερίας και υπερηφάνειας. Το πορτοκαλί είναι χρήσιμο στην ενεργοποίηση της παροχής αίματος και των νεύρων. Είναι ωφέλιμο στη θεραπεία των νεφρών και των λίθων στη χολή, της κήλης και των παθήσεων στο τυφλό έντερο. Χρησιμοποιείται επίσης για την τόνωση της διαδικασίας παραγωγής γάλακτος στο στήθος μετά τη γέννηση ενός παιδιού.

ΜΩΒ

Ενεργοποιεί με θαυμαστό τρόπο ολόκληρο το σώμα χωρίς να προκαλεί ερεθισμό.

 

Οφέλη στην Υγεία: Θεωρείται ωφέλιμο στη θεραπεία των νευρικών και συναισθηματικών διαταραχών, της αρθρίτιδας και τις καταστάσεις έντονου υπερκαταναλωτισμού και αϋπνίας. Συνδυάζει τις θερμαντικές ιδιότητες στο αίμα της κόκκινης απόχρωσης και τις αντισηπτικές ιδιότητες του μπλε. Είναι ωφέλιμο στη θεραπεία προχωρημένων καταστάσεων δυσκοιλιότητας, υδροκήλης, τις διαταραχές στο στομάχι και τα σπλάχνα, τον καταρράκτη, την ημικρανία και τις δερματοπάθειες. Ανακουφίζει τα μάτια, τα αυτιά και το νευρικό σύστημα.

ΛΕΥΚΟ

Περιέχει τις συχνότητες όλων των υπόλοιπων χρωμάτων μαζί και θεωρείται πως φέρνει χαρά και ευτυχία.

 

Οφέλη στην Υγεία: Διαφωτίζει τη ψυχή, εκπέμπει φως και επαναφέρει την καλή διάθεση.